PDKT From Home

Forum Forums Rado (Romantisme Anak Manado) PDKT From Home

Share :
Viewing 7 reply threads
  • Author
    Posts
    • #821
      adminadmin
      Keymaster

      Membahas segala hal tentang PDKT
      Gimana ngana pe pengalaman tentang Pdkt khususnya pdkt from home? Susah atau gampang atau nd guna.. hehe share pengalamanya ya 😁

      Pdkt form home

      0
    • #822
      AvatarMama marah
      Participant

      Halo admin!

      PDKT dari rumah so terjadi dari dulu, so jadi pengalaman. Waktu bu masih pdkt pa mince yg masih skolah waktu itu, dpe mama deng papa blum kase mo pangge bajalan malam jadi cuma ja baku sms, chat, ato telp.

      +3
      avataravataradmin
      • #826
        AvatarChan
        Participant

        Kalau Jaman dulu pas trima sms langsung rasa totofore tu hati smpe rasa demam, skrng kyp klo lia chat dari org yg pdkt rasa mo muntah rasa mo blok.

        +1
        avatar
        • #854
          adminadmin
          Keymaster

          Jadi bgmana ini coach @mama-marah

          • This reply was modified 10 months, 2 weeks ago by adminadmin.
          • This reply was modified 10 months, 2 weeks ago by adminadmin.
          0
    • #834
      AvatarGantengMan
      Participant

      Gampang min! dpe cara nn bekeng puisi kong kirim chat pa dia, nah klo nda dpa balas kirim ulang deng puisi kedua karna mungkin puisi pertama besae, nah klo nda dpa balas le coba bakaca karna mungkin nn pe muka yang besae bukang tu puisi, nah selanjutnya coba copy paste tu puisi pertama kong kirim pa orang laen… bagitu terus, sabar klo Tuhan berkenan ada kw tu yg mo balas hahaha

      +3
      avataravataradmin
      • #852
        adminadmin
        Keymaster

        @Gantengman isi puisi bgmna misalnya yang bekeng orang baca klepek2 ðŸĪĢ

        0
        • #853
          AvatarChan
          Participant

          Up 😎

          0
        • #855
          AvatarMama marah
          Participant

          Pewai 😅

          0
    • #847
      AvatarKelinci kecil
      Participant

      So pernah pdkt from home min, mar cm dapa akal. Da harap2 dia nda macam2, nntau kote tiap minggu ganti-ganti yang dia bawa,kiraleh kita the one and only nntau ktu i’m not the only one 😂😂😂

      +3
      avataravataradmin
      • #851
        adminadmin
        Keymaster

        Ehm cewe kayaknya ini Kelinci Putih, eh kelinci kcil 😁.

        Boleh tau dang kira2 dalam sebulan brapa banya yg bpdkt ðŸĪĢ

        0
        • #858
          AvatarMama marah
          Participant

          When you call me baby, i know i am not the only one 😁

          0
        • #862
          AvatarGantengMan
          Participant

          penelitian dang ini min ato apa? ðŸĪŠ

          +1
        • #866
          AvatarKelinci kecil
          Participant

          Kita makhluk tuhan yang paling setia min, mar sayang laki2 ja salah gunakan tpe kesetiaan 😂😂😂😂

          +2
          avataradmin
          • #884
            AvatarMama marah
            Participant

            Makanya setia boleh tapi harus tetap pake logika.

            Sama deng mencintai. Mencintai tetap harus logis.

            0
          • #888
            adminadmin
            Keymaster

            Setia.
            Setiap tikungan ada ðŸĪĢ

            0
    • #859
      AvatarMama marah
      Participant

      Kalo bilang pdkt dari rumah jaman skarang ya whatsapp or mesgr iyo to. Persoalan skarang banyak cewek ja bermain akang cowok di wa.

      Cwok kasiang so wa2 tiap hari cuma ja balas pendek2 ato 2 hari baru ja balas, ato cuma ja read.

      Coba katun kalo da cwok pangge bacirita ja balas ktun tu chat. Kalo nda suka bilang jo noh nda suka kong suruh brenti ba chat. Klo so bilang komang kong tu cwok masih ba chat berarti so gila dia.

      Masalahnya banya cewek biarleh drg leh suka mar drg suka mo beking penasaran cowok jadi ja kse lama balas.

      +3
      avataravataradmin
      • #863
        AvatarGantengMan
        Participant

        0
        • #873
          Imut AmitImut Amit
          Participant

          Jang menyerah plis

          0
          • #889
            AvatarMama marah
            Participant

            Bilang ke gebetanmu dong @imut amit 😊

            0
            • #900
              Imut AmitImut Amit
              Participant

              Sebenarnya qt da bilang pa qt pe diri sandiri sih ini 🙃

              0
            • #914
              AvatarMama marah
              Participant

              Ahahahahah 😂

              You funny. I like you..

              0
    • #860
      AvatarBeruangMadu
      Participant

      Hhh klo menurut kita pdkt itu simple tapi serius, knapa banya yang tabobale di pdkt padahal respon awal so bagus.

      Jadi bagini, pdkt itu bagi dalam 2 kata
      .
      1. PD (percaya diri)
      2. KT

      Jadi musti PD dulu sebelum ke KT
      .
      Bgmna ngana mo PD pas baku wa deng dia saja blm mandi dg acak2an, mksndya pd dimulai dari cintai diri sendiri baru bisa belajar cintai orang lain? CMIW

      • This reply was modified 10 months, 2 weeks ago by AvatarBeruangMadu.
      +1
      avatar
      • #875
        Imut AmitImut Amit
        Participant

        Btw dpe KT apa kang? Penasaran

        +1
        avatar
        • #876
          AvatarBeruangMadu
          Participant

          Depe KT mungkin kurangi intensitas ðŸĪĢ..

          Tepatnya bagi cwo jgn talalu napsu badusu

          0
    • #874
      Imut AmitImut Amit
      Participant

      Halo admin, pdkt from home kang ini?
      Bgmn eh susah le mo jelaskan, deng pdkt langsung jo so pe stengah mati apalagi ini mo dari rumah, biar sampe mimpi jo 🙃

      +2
      avataradmin
      • #877
        adminadmin
        Keymaster

        Memang apa yg bekeng orang2 gagal pdkt pa ng @imutamit ðŸĪĢ

        0
        • #885
          AvatarMama marah
          Participant

          Gampang ato susah itu kurang torang mo stel sandiri kwa.

          Kadang hal yang gampang trg beking ribet.

          Misalnya cowok tanya cewek :
          Alo : Nga suka jadi tape meitua?
          mince :hmm bgmn kang.. qt jawab hari sabtu jo neh.
          Pas so hari sabtu
          Alo : bgmn dang mince, ng suka mo jadi tape meitua?
          Mince : aduh qt so bingo ini napa ungke leh da tanya pa qt..
          Alo : kong dang nga mo pilih sapa, qt ato ungke?
          Mince : itu noh qt so bingo.. nti jo qt mo pikir dulu pokoknya depe kepastian bulan depan!

          Bagituuuu trus sampe indomaret deng alfamart so nda baku seblah.

          0
          • #902
            Imut AmitImut Amit
            Participant

            Bagitu trus sampe alfamart dg indomaret jadi 1 gedung ðŸĪĢ

            0
        • #901
          Imut AmitImut Amit
          Participant

          Qt belum rasa org ba pdkt akang sih min, malah qt yg ba pdkt kasiang ðŸĪĢ

          0
          • #916
            AvatarMama marah
            Participant

            Satu diantara seribu ini

            0
      • #893
        AvatarGantengMan
        Participant

        nda susah sebenarnya, cuma kw jaman now bayak cewe yg bekeng tu proses PDKT jadi rumit.
        Misal klo pas kencan cewe ba autis maen hp padahal cowo so kase topik obrolan yg asik, ato klo mo PDKT cewe jaim mo kse tunjung dpe rasa suka pa cowo. Hasilnya tu proses PDKT jadi lebe lama dan rumit.
        Bukan cuma cowo yg musti usaha, cewe le musti usaha, cewe juga musti belajar bagaimana cara PDKT yg baik dan benar

        +2
        avataradmin
        • #903
          Imut AmitImut Amit
          Participant

          Maafkan qt pe kaum ne 🙃

          0
        • #915
          AvatarMama marah
          Participant

          Setuju oom gantengman

          0
    • #890
      AvatarGantengMan
      Participant

      .

      • This reply was modified 10 months, 2 weeks ago by AvatarGantengMan.
      0
Viewing 7 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.
Share :